Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Χορωδία            Ένα σήμα κατατεθέν του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου αποτελεί η ομάδα της χορωδίας, με συνεχή παρουσία παιδιών που φτάνει έως και τα 100 σε όλες τις εκδηλώσεις για πάνω από 10 χρόνια. Σημαντικές συνεργασίες, όπως με τον κ. Λάκη Χαλκιά και τον κ. Γιάννη Μαρκόπουλο έχουν σημαδέψει τις εκδηλώσεις αυτές –εντός και εκτός σχολείου- κι έχουν χαρίσει αναλλοίωτες μνήμες τόσο στην ομάδα αυτή όσο και σε όλους τους μαθητές του σχολείου.
            Η χορωδία, όπως τη βλέπουν οι καθηγητές, συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών, αφού μαθαίνουν τι σημαίνει ομαδική εργασία και ταυτόχρονα είναι μια μορφή έκφρασης, συναισθημάτων και ιδεών.
            Ωστόσο, και από την πλευρά των παιδιών, η χορωδία συνδυάζει το ελεύθερο στοιχείο της μουσικής, αλλά και τα πειθαρχεί, βοηθώντας τα να λειτουργήσουν ως σύνολο. Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της χορωδίας, αφουγκραζόμαστε όλες αυτές τις αναμνήσεις, τα πρωϊνά ξυπνήματα, τα γέλια, την αγωνία για το αποτέλεσμα, τη ζεστή ατμόσφαιρα.
            Η χορωδία μας έμαθε να δουλεύουμε ομαδικά, να ξεπερνάμε αντιζηλίες και συγκρούσεις. Μας έφερε κοντά σε μεγάλους καλλιτέχνες, αλλά πάνω από όλα, μας χάρισε πλήθος εμπειριών που δε θα ξεχάσουμε ποτέ.
                                   
Κυρία Μαρία Μουσέτη, σας ευχαριστούμε!
Χαρακτηριστικά, μαθητές αναφέρουν:

«έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές στη χορωδία», Ελένη Κοκαβέση, Γ1

«δεν το κάνω για το κοινό, αλλά για μένα, είναι κάτι που πρέπει να το θέλεις πραγματικά», Χριστίνα Αλλαγιάννη, Γ1

«Με βοήθησε στο να γνωρίσω φίλους και ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή μου», Δημήτρης Γιαννάκης, Β1

«Έχει πλάκα, ο καθένας ας νομίζει ό, τι θέλει, εμένα με γεμίζει», Βασιλική Βασιλοπούλου, Γ1

«Ανακάλυψα ένα νέο μου ταλέντο» Ιάσονας Ντότσικας Β3

Ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην ομάδα μας;
Σας περιμένουμε!

Η ομάδα της χορωδίας


Μαργιάννα Δρίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget