Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013


Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού 


¶ρθρο 16: «Κανένα παιδί δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αυθαίρετης ή παράνομης επέμβασης στην ιδιωτική του ζωή, στην οικογένειά του, στην κατοικία του ή στην αλληλογραφία του, ούτε παράνομων προσβολών της τιμής και της υπόληψής του». 

• Σύνταγμα της Ελλάδας

¶ρθρο 5: «1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη. 
2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.»


Σχόλιο: Αν θέλαμε να τιμωρήσουμε κάποιον στην παραπάνω ιστορία, θα τιμωρούσαμε τους πιθήκους για τη συμπεριφορά τους ή αυτόν που τους οδήγησε να φερθούν με αυτόν τον τρόπο;
Η δύναμη της εκπαίδευσης είναι τόσο μεγάλη! Θα περιμέναμε να την καταλάβει πρώτος αυτός που τη δέχεται ή αυτός που την ασκεί; Αν συνέβαινε το δεύτερο πάντα, τότε οι νόμοι δε θα χρειάζονταν πια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου