Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου




Ως μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου θα εκφράσω τις απόψεις μου, με βάση αυτά που είδα, σχετικά με την κατάληψη που έλαβε χώρα την Τετάρτη, στις 13 του μηνός.

Καταρχήν θέλω να τονίσω ότι η κατάληψη οποιουδήποτε δημόσιου χώρου είναι παρανομία. Παρόλα αυτά, την Τετάρτη το πρωί έγινε κατάληψη!

Η ψηφοφορία έγινε χωρίς οι εκπρόσωποι του 15μελούς, να ανακοινώσουν τα αιτήματα, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και να ψηφίσουν ανάλογα!! Ουσιαστικά οι περισσότεροι από μας, ψηφίσαμε χωρίς να ξέρουμε τι υποστηρίξαμε και τι απορρίψαμε.

   Φαγώθηκαν όλοι λοιπόν, να γίνει κατάληψη και μόλις ανοίξανε οι πόρτες ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΟΙ!!!

Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτοί που ψηφίζουν υπέρ πρέπει κανονικά να μείνουν στο σχολείο, υποστηρίζοντας τη θέση τους και τα αιτήματά τους.
Ας μην το σχολιάσω καλύτερα…!

Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι για τυπικούς λόγους, κατόπιν εορτής, συντάχτηκαν τα αιτήματα, σύμφωνα με όσους ήσαν παρόντες.

Πρώτο αίτημα ήταν ο νόμος του Καλλικράτη(που δεν ισχύει)
και τα υπόλοιπα-με τα οποία εν μέρει συμφωνώ-αφορούσαν τα προβλήματα του σχολείου(τοίχοι, Ι.Ε.Κ, τουαλέτες κλπ).

Για να μην σας τα πολυλογώ, ελάχιστοι ήσαν όσοι έμειναν στο σχολείο και την επόμενη μέρα η κατάληψη δεν συνεχίστηκε.

Με βάση τα παραπάνω θεωρώ απαράδεκτο που δεν ακούστηκαν τα αιτήματα και που έφυγαν οι περισσότεροι μαθητές. 

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η κατάληψη έγινε για να χαθεί το μάθημα της Τετάρτης

Έτσι πιστεύω ότι είτε το 15μελές τα μπάλωσε με τα αιτήματα για να κατορθώσει το επιθυμητό, είτε υπήρξαν ελάχιστοι που πραγματικά ήθελαν να γίνουν κάποιες διορθώσεις στις βλάβες που υπάρχουν στο σχολείο. Οι μαθητές που επιθυμούσαν διορθώσεις, θα μπορούσαν να είχαν συζητήσει αρχικά με το 15μελές, ύστερα να απαριθμούσαν τα προβλήματα και κατόπιν να απευθύνονταν στον διευθυντή και να βρουν κάποια λύση με δημοκρατικές διαδικασίες.

Εν κατακλείδι, παρ' όλη την αναστάτωση που προκλήθηκε το πρωινό της Τετάρτης, τουλάχιστον ο Δήμος έστειλε εργάτες για να βάψουν τους τοίχους.


Ελένη Κων/να Μακροπούλου Γ΄2

2 σχόλια:

  1. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ 15ΜΕΛΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο Κ.ΚΥΠΡΙΩΤΑΚΗΣ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΩΣ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 15ΜΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο Κ.ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΠΩΣ ΑΦΟΤΟΥ ΗΡΘΕ ΜΙΛΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο Κ.ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΤΑ ΑΠΕΡΡΙΠΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Ο Κ.ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΜΑΓΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΛΩΝ(ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,ΜΑΘΗΤΕΣ,ΣΥΛΛΟΓΟΣ.Γ.Κ.)ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΘΑ..ΘΑ..ΘΑ..ΘΑ..ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΝΕΥΡΙΑΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο Κ.ΣΚΑΛΤΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΕΓΩ ΤΟΝ ΣΥΓΧΕΡΩ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ 33.000Ε ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ 500.000Ε, ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 500.000Ε,ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ ΠΑΡΑ ΕΧΕΙ ΔΟΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο άρθρο που έγραψα δεν αναφέρθηκα για όσα συνέβησαν μέσα στο γραφείο ακριβώς γιατί δεν ήμουν εκεί. Δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσω κάτι με ανακρίβειες γι'αυτό και δεν το έκανα. Το μόνο πράγμα στο οποίο αναφέρθηκα που συνέβη στο γραφείο, ήταν η σύνταξη των αιτημάτων και περί τίνος επρόκειτο. Έχουν ακουστεί πολλά για τις εξελίξεις αυτής της ημέρας, και έτσι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ισχύει & τι όχι. Επομένως χαρακτήρισα την στάση του 15μελούς όχι με βάση αυτά που είπες, αλλά με βάση τα υπόλοιπα που είδαν όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα αν ήσαν στο γραφείο ή όχι.
    Ελένη Μακροπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή